Basecamp kan je het beste omschrijven als een vakantiepark en eco resort ‘nieuwe stijl’. Het is een Eco-retreat in wording, waar duurzaamheid en zelfvoorzienendheid centraal staan. Het is een plek waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe vormen van wonen, werken en recreëren. Als gast kan je overnachten in één van de 33 unieke Tiny Houses, maar is het ook mogelijk om een van onze meeting Tiny Houses te boeken. 

 

Onze missie

Het ontwikkelen van een wereldwijd netwerk van Basecamp Remote Work Hubs en Tiny House Eco Retreats, geschikt voor digitale nomaden en milieubewuste toeristen.

Onze visie

Door meerdere Basecamp locaties te openen gaan wij een internationaal ‘woonabonnement’ aanbieden waarmee Digitale Nomaden het hele jaar door duurzaam kunnen verblijven in verschillende Tiny Houses, in meerdere landen. Het beste van reizen, wonen en werken, in een woonabonnement voor één maandelijks bedrag.

Disruptie

Basecamp is een broedplaats voor disruptieve ideeën. Basecamp kan ook door start-ups worden gebruikt om zonder onderbrekingen (behalve de geluiden van de zee) aan hun bedrijf te werken. Externe partijen worden uitgenodigd om bootcamps en workshops te organiseren die de vaardigheden van ‘digitale nomaden’ verbeteren.

Het uiteindelijke doel van Basecamp is dat wij communities bouwen, die regeneratief zijn, re-montabel en uiteindelijk door de ontwikkeling van duurzaamheidstoepassingen geen infrastructuur meer nodig hebben. De doelgroep van Basecamp; digital nomads, young professionals en corporate bedrijven, kunnen bij Basecamp een abonnement nemen op wonen, werken en recreëren op vele A++ locaties in de wereld.

Ecologisch verantwoord

In de afgelopen maanden is het aantal Tiny Houses uitgebreid en zijn de nieuwste modellen van o.a. ’EcoCabins’, ‘Mill Home’ en ‘Compact Housing’ volledig duurzaam ingericht door bekende interieurontwerpers zoals ‘Urban Nature Culture Amsterdam’ en ‘Dille & Kamille’. Naast recreatieverhuur is Basecamp ook een showcase locatie voor milieubewuste merken die hun nieuwste producten willen testen en presenteren.

Offgrid en zelfvoorzienend

Bij Basecamp is de duurzaamheidstransitie in volle gang. Direct voorbij de entree zien wij de 144 zonnepanelen, een groene batterij en ‘SmartGrid’ (onderdeel van Koolen Industries), zorgen zij er voor dat Basecamp nagenoeg “offgrid” draait. Ook wordt volop geëxperimenteerd met voedselproductie. In de tuinkas van gerecycled tuinbouwglas staan vergeten groenten en zeldzame gewassen. Binnenkort te proeven. Lees hier meer over de duurzaamheidsplannen van Basecamp.

Een ontmoetingsplek

Het terrein is in twee jaar tijd volledig getransformeerd. Van parkeerplaats tot ‘living lab’ voor duurzaamheid en circulariteit. Alles heeft een verhaal. Basecamp is een unieke ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Ons ruime terras inclusief hogergelegen platform met een prachtig uitzicht bieden volop plaats voor een (h)eerlijk drankje van de Tiny Bar. Op het terrein worden verschillende evenementen en festivals georganiseerd met duurzaamheid als uitgangspunt. Mocht je zelf iets willen organiseren, dan is Basecamp daarvoor de perfecte plek. In de ‘Refter’ (de grote rode schuur) en ‘Tiny Offices’ kunnen bijeenkomsten, workshops en nog veel meer plaatsvinden, veelal in samenwerking met de nabijgelegen strandpaviljoens.

Internationale uitbreiding

Het is de ambitie is om in de komende jaren circa 20 Basecamp eco-resorts te ontwikkelen met gemiddeld 100 woningen per locatie. Op A locaties aan het strand of bos in de buurt van steden zoals Berlijn, Lissabon, Malaga, Valencia, Bari etc. Op Griekse eilanden en eilanden zoals Malta, Gozo en Sardinië. De eerste locatie buiten Nederland wordt gerealiseerd in Tanzania. Voor meer informatie over onze internationale ambities en ontwikkelingen klik hier. 

Tevens wordt er geëxperimenteerd met geautomatiseerde biologische landbouw in eigen groentekassen, waarbij vergeten groenten in een nieuw daglicht geplaatst worden. Bezoekers en gasten van Basecamp worden actief geïnformeerd, uitgedaagd en gestimuleerd mee te denken in nieuwe oplossingen die zij in hun eigen omgeving kunnen toepassen. Basecamp IJmuiden is daarmee een plek waar mensen zich op hun gemak voelen, waar mensen geïnspireerd worden, en waar mensen willen wonen, werken en recreëren.

Wake up to the sound of the sea?Spend the night in one of our unique Tiny Houses.