Basecamp Ijmuiden is onderdeel van Basecamp Eco-resorts, een wereldwijd netwerk van eco-resorts op unieke locaties midden in de natuur, waar duurzaamheid en zelfvoorziening centraal staan.

Basecamp Ijmuiden bestaat sinds 2019 en is het eerst geopende resort van Basecamp. Het kleinschalige park bestaat uit 33 unieke Tiny Houses waar je als gast kan overnachten, en uit een aantal Tiny Offices en evenementenruimtes te boeken voor vergaderingen en bedrijfsevenementen. 

Waar wij voor staan.


Ondernemen met een kleine voetafdruk

We leven graag duurzamer en zijn verbonden met de natuur. Daarom kiezen we voor locaties in de natuur en proberen we onze voetafdruk te verkleinen door biologische en gerecyclede materialen te gebruiken, onze eigen elektriciteit op te wekken en water te hergebruiken. We verbouwen ons eigen voedsel en helpen beschadigde ecosystemen te herstellen. We leren en delen deze kennis graag en we inspireren onze gasten om hetzelfde te doen.

Raak geïnspireerd en inspireer ons

Onze resorts bruisen van creativiteit en speelsheid. Het heeft de bruisende energie van een festival en de uitstraling is anders dan in welk ander vakantiepark dan ook. Er zijn geen rechte lijnen en geen huis is hetzelfde. We houden van architectuur, design, handgemaakte items van ge-upcyclede materialen en het werk van kunstenaars verspreid over het Basecamp terrein. Het is een speeltuin voor innovatie, een steeds veranderend landschap, bloeiend met planten, mensen en avonturen. We creëren plekken waar mensen weggaan met nieuwe ideeën en nieuwe energie.

Kom als gast, vertrek als vriend

Basecamp is een bedrijf vanuit het hart, een co-creatie van vrienden, voorheen gasten, huiseigenaren, zakenpartners en ondernemers. Het is de “Basecamp magie”, die ervoor zorgt dat je komt als gast en vertrekt als vriend. Je ontmoet gepassioneerde mensen die je op een persoonlijke, warme en open manier verwelkomen. Je voelt je gezien, verbonden en je hoort bij onze stam. Waar ter wereld je ook bent, Basecamp is je thuis.

Onze missie

Het ontwikkelen van een wereldwijd netwerk van Basecamp Remote Work Hubs en Tiny House Eco Retreats, geschikt voor digitale nomaden en milieubewuste toeristen.

Onze visie

Door meerdere Basecamp locaties te openen gaan wij een internationaal ‘woonabonnement’ aanbieden waarmee Digitale Nomaden het hele jaar door duurzaam kunnen verblijven in verschillende Tiny Houses, in meerdere landen. Het beste van reizen, wonen en werken, in een woonabonnement voor één maandelijks bedrag.

Disruptie

Basecamp is een broedplaats voor disruptieve ideeën. Basecamp kan ook door start-ups worden gebruikt om zonder onderbrekingen (behalve de geluiden van de zee) aan hun bedrijf te werken. Externe partijen worden uitgenodigd om bootcamps en workshops te organiseren die de vaardigheden van ‘digitale nomaden’ verbeteren.

Het uiteindelijke doel van Basecamp is dat wij communities bouwen, die regeneratief zijn, re-montabel en uiteindelijk door de ontwikkeling van duurzaamheidstoepassingen geen infrastructuur meer nodig hebben. De doelgroep van Basecamp; digital nomads, young professionals en corporate bedrijven, kunnen bij Basecamp een abonnement nemen op wonen, werken en recreëren op vele A++ locaties in de wereld.

Ecologisch verantwoord

In de afgelopen maanden is het aantal Tiny Houses uitgebreid en zijn de nieuwste modellen van o.a. ’EcoCabins’, ‘Mill Home’ en ‘Compact Housing’ volledig duurzaam ingericht door bekende interieurontwerpers zoals ‘Urban Nature Culture Amsterdam’ en ‘Dille & Kamille’. Naast recreatieverhuur is Basecamp ook een showcase locatie voor milieubewuste merken die hun nieuwste producten willen testen en presenteren.

Offgrid en zelfvoorzienend

Bij Basecamp Ijmuiden is de duurzaamheidstransitie in volle gang. Direct voorbij de entree zien wij de 144 zonnepanelen, een groene batterij en ‘SmartGrid’ (onderdeel van Koolen Industries), zorgen zij er voor dat Basecamp nagenoeg “offgrid” draait. Ook wordt volop geëxperimenteerd met voedselproductie. In de tuinkas van gerecycled tuinbouwglas staan vergeten groenten en zeldzame gewassen. Binnenkort te proeven. Lees hier meer over de duurzaamheidsplannen van Basecamp Ijmuiden.

Een ontmoetingsplek

Het terrein is in twee jaar tijd volledig getransformeerd. Van parkeerplaats tot ‘living lab’ voor duurzaamheid en circulariteit. Alles heeft een verhaal. Basecamp is een unieke ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Ons ruime terras inclusief hogergelegen platform met een prachtig uitzicht bieden volop plaats voor een (h)eerlijk drankje van de Tiny Bar. Op het terrein worden verschillende evenementen georganiseerd met duurzaamheid of gezondheid als uitgangspunt. Mocht je zelf iets willen organiseren, dan is Basecamp daarvoor de perfecte plek. In de ‘Refter’ (de grote rode schuur) en ‘Tiny Offices’ kunnen bijeenkomsten, workshops en nog veel meer plaatsvinden.

Internationale uitbreiding

Het is de ambitie om in de komende jaren circa 20 Basecamp eco-resorts te ontwikkelen op A locaties aan het strand of bos en in de buurt van steden . Dichtbij de stad Amsterdam aan de Tuinen van West is momenteel een nieuw resort in ontwikkeling en de eerste locatie buiten Nederland wordt gerealiseerd in Tanzania.

Om onze internationale droom werkelijkheid te laten worden, werkt Basecamp samen met investeerders die geloven in onze duurzame missie. Als investeerder ben je eigenaar van een van de unieke Tiny Houses en profiteer je naast eigen gebruik van een maandelijks inkomen.

Meer weten over investerenOverzicht van toekomstige resorts

Wake up to the sound of the sea?Spend the night in one of our unique Tiny Houses.