Over Basecamp

Basecamp is een Tiny House Workhub en Eco-Retreat waar digitale nomaden een thuis en werkplek vinden. Daarnaast zijn de Tiny Houses uitermate geschikt als vakantiehuis, meeting room, maar ook als tijdelijke thuisbasis.

Basecamp fungeert ook als showroom voor Tiny House Living & Working. De Tiny Houses zijn door verschillende partijen gemaakt. Juist door een groot scala aan Tiny Houses aan te bieden geeft Basecamp inzicht in de verschillende mogelijkheden. Zo kan ook jij elke keer weer voor een andere ervaring kiezen.

Basecamp is daarnaast een experimentele omgeving om duurzame werk en leefvormen te testen. Successen worden vervolgens doorgevoerd in de woningbouw en nieuwe Basecamps over de hele wereld.

Tussen de duinen en het Kennemermeer op nog geen 100 meter van het breedste strand van Nederland.

Adres: Kennemermeer 27 1976 GK IJmuiden Nederland

Op het moment staan er 33 Tiny Houses.

Het is meer dan een kleine leefruimte. Het is een levensstijl met een duidelijke filosofie. Compacte en slim ingerichte, woningen van maximaal 50-60 m2 met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Momenteel zit Basecamp alleen nog in IJmuiden Nederland, maar hou de website van Basecamp Ecoresorts in de gaten want het zal niet meer lang duren voordat nieuwe locaties gerealiseerd gaan worden.

Reserveer

Bij het maken van een online reservering kan er met creditcard of via iDeal betaald worden. Mocht je op geen van deze manieren kunnen betalen dan kan je op locatie met debitcard of contant betalen.

Creditcard betaling moeten geverifieerd worden voordat de betaling belast kan worden. Vanuit ons bookingssysteem wordt een verificatieverzoek verstuurd per e-mail. Druk op verifiëren, doorloop de stappen en klaar is kees.

Hoe langer je blijft hoe gunstiger de prijs. Basecamp accepteert reservering van 2 nachten tot maximaal 1 maand. Let op; misschien wil je na deze ervaring nooit meer anders!

Gratis aanpassen of omboeken kan tot en met 7 dagen voor aankomst.

Voor het aanpassen of omboeken van reserveringen met aankomst binnen 7 dagen wordt €25 administratiekosten in rekening gebracht.

Gratis annuleren tot 3 dagen voor aankomst

Voor het annuleren van reserveringen met aankomst binnen 3 dagen wordt 100% in rekening gebracht

Basecamp accepteert alle veel voorkomende creditcards.

Verblijf

Basecamp verwelkomt alle keuken prinsen en prinsessen met open armen! Bijna alle Tiny Houses zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken. Alleen de  ÖÖD Suites niet. De Soap Factory heeft alleen een portable inductie kookplaat om de essentials te bereiden, dus geen volwaardige keuken.

Deze Tiny Houses zijn het beste te vergelijken met een hotelkamer.

Hoe leuk een gezamenlijke afwassessie, waarbij de bubbels om je oren vliegen, ook kan zijn, hebben een aantal van de Tiny Houses een vaatwasser. Kijk bij de omschrijving van onze Tiny Houses of het desbetreffende huisje over deze luxe beschikt.

Nee, geen van onze Tiny Houses heeft een TV. Wie heeft er een TV nodig als je tussen de duinen en naast het kennemermeer zit? Bij Basecamp hebben we natuur tv.

Draait jouw motor op cafeïne? Wees niet bang, alle Tiny Houses hebben een koffiezetapparaat. Dit kan ofwel een old school filtermachine zijn of een frenchpress of een perculator. Dit is ook inclusief het koffiepoeder.

Bij Basecamp begrijpen we dat je graag online bent. Daarom is elk Tiny House voorzien van een eigen Wifi router.

Alle Tiny Houses zijn voorzien van beddengoed en linnen. Dit is inclusief een kleine en grote badhanddoek per gast.

Er is alleen een eindschoonmaak inbegrepen in jouw verblijf. Indien je graag een tussentijdse schoonmaak wilt kan dit voor €25,- geregeld worden. Neem contact op met ons team.

Staat Basecamp IJmuiden vermeldt op het pakketje? Dan wordt deze bij onze receptie afgegeven. Indien er niemand aanwezig was op het moment van bezorging zijn er twee opties. 1. Het pakketje is bij het kantoor van Seaport IJmuiden bij de haven geleverd. 2. Het pakketje is meegenomen naar een ophaalpunt in IJmuiden.

Check in & Check out

Inchecken kan vanaf 15 uur ‘s middags. Mocht je eerder willen komen om alvast wat tijd op het strand door te brengen, dan is dat geen enkel probleem. We kunnen alleen niet garanderen dat je huisje klaar is voor 15 uur.

Wil jij het meeste uit jouw verblijf halen en op tijd jouw Tiny House intrekken? Voor €25,- extra kan je al om 13uur inchecken. Let op; de mogelijkheid tot een vroege check-in is afhankelijk van beschikbaarheid.

Uitchecken kan tot 10 uur ‘s ochtends.

Geen zin om vroeg op te staan? Voor €25,- extra kan je uitchecken tot 12uur. Let op; de mogelijkheid tot een late check-out is afhankelijk van beschikbaarheid.

Faciliteiten

Om bijvoorbeeld het Kennemerland te ontdekken verhuurt Basecamp ‘normale’ fietsen voor €12,- per dag en e-bikes voor €25,- per dag. Ook bieden wij de optie voor een kinderzitje op het stuur van een fiets naar keuzen.

Let op! Beperkte beschikbaarheid. Wij raden aan om fietsen vooraf te reserveren.

Op het terrein is een wasmachine en droger aanwezig. Indien je wenst hier gebruik van te maken, neem contact op met het team. De kosten zijn €5,- per was- of droogbeurt.

De Tiny Bar beschikt over een ruim aanbod aan gekoelde dranken en de beste barista koffie. De openingstijden van de bar variëren per dag en seizoen. Neem contact op met ons team voor de actuele openingstijden tijdens jouw verblijf.

Reis

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Indien je met meerdere auto’s komt geef dit dan door aan het reserveringsteam. De eerste auto zit bij de prijs inbegrepen. Elke extra auto is €12,- per nacht in het hoogseizoen en €11,- in het laagseizoen. Voor de betaling en registratie van de auto(‘s) kan je bij onze receptie terecht. Veilige reis!

Absoluut. Bus stop, IJmuiden aan zee, bevindt zich direct naast het terrein. Je rolt dus zo vanuit de bus je Tiny House in.

Er is niets fijner dan van de rust en geluiden van de natuur te genieten als je op het terras van je Tiny House zit. Om deze reden wensen wij het park zo auto-vrij mogelijk te houden. Om de bagage van de auto naar jouw Tiny House te brengen, hebben we bolderkarren beschikbaar.

In hoge uitzonderingen is het mogelijk om met de auto naar het huisje te rijden. Vraag dit aan een van onze medewerkers bij de receptie. We vragen in dat geval ook altijd de auto direct terug te plaatsen op de parkeerplaats na het uitladen van de bagage.

Overig

Leid je aan verlatingsangst of is Basecamp de ideale plek voor jouw hond? Voor €15,- extra is jouw viervoeter meer dan welkom in een van de volgende huisjes:

EcoCabin 25
EcoCabin 32
EcoCabin 40
EcoCabin 60 North
Tiny Studio
Tiny Loft
Tiny for 4
Tiny Sun Deck Suite South
Copacabana Beach House
Maya Bay Beach House
Bondi Beach House
Waikiki Beach House
Mill Home Single
Mill Home Duo 2
MyHome30A
MyHome30B
Das Boot
Polaris
Compact House
Mill Home Nomad 2
Soapfactory

Wanneer je jouw reservering op onze website maakt druk je gewoon op de Voeg toe knop bij Honden toeslag.

De specifieke Tiny Houses op onze Basecamp locaties zijn alleen te koop vanuit een investeringsperspectief. Dit is dus niet voor permanente bewoning maar voor de verhuur. Mocht je hier meer over willen weten kan je hiernaar vragen bij onze receptie of kijken op de Basecamp Ecoresorts website. 

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een van de modellen voor op je eigen stuk grond? Neem dan contact op met onze receptie en zij zullen je doorverwijzen naar de juiste contactpersoon.

COVID

Bij Basecamp garanderen we een contactloze check-in. Voor aankomst kan je je via een link online inchecken en jouw betaalgegevens invoeren. Dit zorgt ervoor dat je niet meer langs de receptie hoeft te komen. Daarnaast werken wij met sleutelkluizen. Door middel van een code kan je bij jouw sleutel en direct jouw Tiny House betreden.

Onze Tiny Houses zijn volledig zelfvoorzienend en daardoor mag Basecamp in deze tijd gewoon open blijven.