Activiteiten in augustus

Wekelijkse activiteiten

Basecamp Koha Yoga Sessions
Elke donderdag van 16:30 tot 17:30
Kom tot rust met een glimlach, een kalme en gecentreerde geest en een verbeterd lichaam. Dit is een les door donatie om een nieuw opgeleide yogaleraar te ondersteunen. Deze yoga sessie zal je uitnodigen om te vertragen, te bewegen met de adem en bewustzijn te creëren van je lichaamshouding.

Tiny Bar Breakfast
Elke vrijdag en zondag van 09:00 tot 10:00
Geniet van een rustige ochtend bij de Tiny Bar van Basecamp. Voor €12,50 per persoon geniet je van een vers gebakken croissant met marmelade, verse sinaasappelsap, yoghurt met bessen en muesli en een stuk fruit. De voorraad is beperkt, dus vooraf bestellen is aanbevolen.

Kidsclub
Elke vrijdag en zondag van 09:30 tot 10:30
Het Basecamp team zal zorgen voor een uur lang vermaak met een wisselend aanbod van workshops en activiteiten. Kinderen kunnen meedoen voor slechts €5,-. Zo krijg jij een uur de tijd om dat extra kopje koffie te drinken of in stilte te genieten van een wandeling rond het Kennemermeer.

Contacteer ons voor meer informatie op +316 834 854 79 of events@basecamp-ijmuiden.nl.

Zaterdag events

Beach Cleanup IJmuiden
Zaterdag 6 augustus van 10:00 tot 14:00
Een oproep voor alle afvalstrijders! Doe mee aan een strandopruiming op zaterdag 6 augustus. Samen met stichting Noordzee en Boskalis willen we aandacht vragen voor zwerfafval. De echte afvalspeurders kunnen zelf wat winnen, we maken er namelijk een AFVAL BINGO van! Kom je terug met een volle kaart, dan krijg je een SOOF lemonade en ijsje van ons. Deelname is gratis!

Bonus Kidsclub: Bessenstruiken planten met Inge
Zaterdag 13 augustus van 16:00 tot 17:00
Laat je kind(eren) deelnemen aan dit educatieve en super leuke activiteit. Samen met onze permacultuur expert Inge gaan ze bessenstruiken planten en leren ze iets bij over wat er allemaal nodig is om het eten wat wij eten te laten groeien. Deelname is €5,- per kind.

Food & Campfire Night
Zaterdag 13 augustus van 17:00 tot 22:00
Wandel naar de kampvuurplaats op Basecamp IJmuiden, en geniet van onze gemeenschapsruimte. (Gratis, en open voor iedereen! Zowel Basecamp gasten als locals zijn welkom)

Eten kan besteld worden bij de oldtimer foodtruck van Ciels Table Tales. Zie hier het menu. Vooraf bestellen is aan te raden, omdat de voorraad helaas niet oneindig is.

Djembe workshop
Zaterdag 20 augustus van 16:00 tot 17:30
Doe mee aan deze leuke, hands-on Djembe workshop van 1,5 uur. Een drumles die open staat voor iedereen, alle leeftijden en niveaus! De workshop is een leuke activiteit, waarbij je in een groep samenwerkt aan een swingend ritme. Elke deelnemer bespeelt zijn eigen trommel, en het draait allemaal om plezier hebben met elkaar. De sfeer is warm en gezellig, je hoeft geen ervaring te hebben en voor de trommels wordt gezorgd. Een djembe workshop is een gegarandeerd leuke ervaring.

Movie Night
Zaterdag 27 augustus van 20:00 tot 23:00
Onze allereerste filmavond! Als het weer het toelaat zullen we rond het kampvuur zitten anders verhuizen we het naar binnen in onze grote rode schuur, de Refter. Welke film we gaan kijken is nog niet bekend, maar het wordt gegarandeerd leuk! Tickets zijn €25,- per persoon inclusief een biertje, wijn of firs en een lekkere snack. Beperkte plaatsen beschikbaar dus zorg dat je je snel aanmeldt.

Contacteer ons voor meer informatie op +316 834 854 79 of events@basecamp-ijmuiden.nl.

Activiteiten directe omgeving

Fietsverhuur

Verken de omgeving op de fiets. Er zijn tal van leuke fietsroutes in de omgeving. Zo kan je door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland doorsteken naar Bloemendaal en Zandvoort, via de sluizen of met het pondje naar Wijk aan Zee.

Huur een van de fietsen van Basecamp. Je hebt de keuze uit een doorsneefiets of e-bike. Bij het reserveren van een Tiny House kan je simpelweg een fiets toevoegen. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact met ons op door te mailen naar info@basecamp-ijmuiden.nl of bel ons op 020 244 2324.

Het Zuid Kennemerland Nationaal Park

Ontdek dit onwijs mooie ongerepte beschermd duingebied op de fiets of lopend.

Daarnaast worden er tal van activiteiten zoals speurtochten en excursies georganiseerd. Bij interesse hierin kan je je aanmelden via de website.

Blokarten

Ook wel strandzeilen genoemd. Een must do! Vlieg over het strand met de wind in je zeilen. Onder begeleiding van het team van de Eventmaker heb zo de kneepjes van het vak onder de knie. Een echte aanrader voor grote groepen, maar individuen zijn ook meer dan welkom. De Eventmaker biedt nog tal van andere super leuke strandactiviteiten aan. Gegarandeerd fun!

Surfen

Het strand van IJmuiden is uitermate geschikt om te surfen. Mis deze kans niet! Ga kitesurfen of golfsurfen. Bij Makai en Hightide heb je de mogelijkheid om materiaal te huren. Of boek een les bij een van de ervaren instructeurs en wordt binnen mum van tijd een echte pro!

Bunkerroute

De Bunkerroute begint vanaf de Badweg in IJmuiden aan Zee; een 2,5 km lange wandeling die over een slingerend schelpenpad een indrukwekkend stuk historie in kaart brengt. In het kustgebied bevinden zich de zware geschuts- en vuurleidingsbunkers van kustbatterij Heerenduin en luchtdoelbatterij Olmen uit de Tweede Wereldoorlog. De route brengt een prachtig uitzicht over de duinen van IJmuiden aan Zee en IJmuiderslag. De bijzondere Bunkerroute brengt bezoekers langs alle indrukwekkende bunkers en eindigt bij het Bunkermuseum.

Bunker museum

Het Bunker Museum IJmuiden ligt verscholen in een hoek van de oorspronkelijke Kust Artillerie positie Heerenduinen. Vanuit deze positie werd de IJmuidense havenmonding verdedigd en daarmee ook de toegang tot de haven van Amsterdam.
Het museum bestaat uit 6 grotendeels ondergrondse bunkers. In deze bunkers kijk je je ogen uit naar de enorme collectie die staat opgesteld. Deze variëert van een Duitse veldfles tot een tweepersoons duikboot.

Het Bunkermuseum is een openluchtmuseum, met vijf expositiebunkers. Regelmatig worden er rondleidingen georganiseerd, zowel binnen als buiten. Voor meer informatie, kijk op de website van het museum: www.bunkermuseum.nl.

Fort eiland IJmuiden

Ga op excursie naar het  Forteiland IJmuiden. Dit is een verdedigingswerk uit de 19e eeuw en een Unesco-werelderfgoed. In de Tweede Wereldoorlog was het een onderdeel van de Atlantikwall. Ervaren gidsen leiden je graag rond in dit imposante bouwwerk op de vermelde publieksdagen. Eén zondag per maand en in het hoog seizoen ook één woensdag per maand geopend. Let op, er kan niet gepind worden op het eiland

IJmuider Zee- en Havenmuseum

Een uitje voor jong en oud. Kinderen zullen zich niet vervelen. Er zijn verschillende speurtochten uitgezet en je mag (bijna) overal in- en aankomen, Het IJmuider Zee- en Havenmuseum toont de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden, visserij en maritieme activiteiten zoals sleepvaart, reddings- en Loodswezen en industrie in en rondom IJmuiden. Reserveren is verplicht dit kan gemakkelijk op de website.

SHIP

Ben je nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Wil je meer weten over het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden? En heb je interesse in de ontwikkelingen in innovatie en duurzaamheid bij de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan naar SHIP, het Sluis Haven Informatie Punt in IJmuiden. Hier laten ze de aanpak en ontwikkelingen van de sluisbouw zien en vertellen ze over wonen, werken, leren en recreëren in de regio.

Nova Zembla

Naast Basecamp, grenzend aan het Kennemermeer ligt paviljoen Nova Zembla. De klimtoren valt niet te missen en het uitzicht is onbetaalbaar. Dit is de ideale plek voor jouw evenement. Of je nu op zoek bent naar een locatie om te vergaderen, te feesten of te volleyballen. Combineer een activiteit met een van Basecamps Tiny Offices, het recept voor een onvergetelijke ervaring.

Activiteiten iets verder weg

Sauna Ridderrode

Sauna Ridderrode is een wellnesswereld vol verhalen. Verscholen in de bosrijke duinen van Santpoort-Zuid, naast de ruïne van kasteel Brederode. Geïnspireerd door legendes uit alle windstreken. Stap in de wereld van ridders en Romeinen. Wandel van de Middellandse Zee naar het hoge noorden. Laat je verbazen in iedere ruimte. Ontdek het marmeren Caldarium en de mystieke kruidentempel. Koel af in de ijskoude iglo en verwarm jezelf daarna weer in de ingegraven Maa-sauna.

Golfen

Golf in de duinen bij Zandvoort op golfbaan The Dunes. Een leuke uitdagende baan met uitstekend personeel en waanzinnig lekker eten. Golfbaan The Dunes is een typische linkscourse (de enige openbare in Nederland) midden in het Zandvoortse duingebied. Het is een baan met relatief grote hoogteverschillen met afslagen naar beneden en naar boven. Er zijn enkele blinde holes en de hindernissen bestaan uit water, diepe potbunkers, flinke duinglooiingen en soms onverbiddelijke rough. En dan is er de wind die de baan van dag tot dag steeds weer anders maakt. Kortom, het is een zeer gevarieerde baan waar elke golfer, beginner of lage handicapper, zeker een uitdaging vindt.

De ruïne van Brederode

Bij Santpoort, tussen IJmuiden en Bloemendaal, ligt deze imposante ruïne van het kasteel van Brederode. Zeker een bezoekje waard. Naast de mogelijkheid tot een rondleiding zijn er ook verschillende tentoonstellingen en worden er tal van activiteiten georganiseerd. Kijk op de website voor actuele informatie.

Recreatiegebied Spaarnwoude

Tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam vind je de recreatiegebieden van Spaarnwoude. Het is een oase van groen waar je van alles kunt beleven. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen door de veenweidegebieden, klimmen, skiën en paintballen. In de Groene Weelde ligt de Big Spotters Hill, deze piramidevormige heuvel met fantastisch uitzicht over de Haarlemmermeer is populair voor een stevige heuveltraining. ’s Zomers zijn de gebieden het perfecte decor voor festivals en bij Informatieboerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen.

Wake up to the sound of the sea?Spend the night in one of our unique Tiny Houses.