Activiteiten op het resort en de directe omgeving

Fietsverhuur

Verken de omgeving op de fiets. Er zijn tal van leuke fietsroutes in de omgeving. Zo kan je door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland doorsteken naar Bloemendaal en Zandvoort, via de sluizen of met het pondje naar Wijk aan Zee.

Huur een van de fietsen van Basecamp. Je hebt de keuze uit een doorsneefiets of e-bike. Bij het reserveren van een Tiny House kan je simpelweg een fiets toevoegen. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact met ons op door te mailen naar info@basecamp-ijmuiden.nl of bel ons op 020 244 2324.

Evenementen op het resort

Naast dat Basecamp Ijmuiden een evenementenlocatie is voor bedrijfsevenementen en vergaderingen, organizeren we ook eigen evenementen en activiteiten op het resort voor zowel gasten als niet-gasten. Denk aan yogalessen in de duinen, home-grown workshops in de tuinkas, movienights en intieme diners. Ga naar onze agenda voor meer informatie!

Naar de agenda

Het Zuid Kennemerland Nationaal Park

Ontdek dit onwijs mooie ongerepte beschermd duingebied op de fiets of lopend.

Daarnaast worden er tal van activiteiten zoals speurtochten en excursies georganiseerd. Bij interesse hierin kan je je aanmelden via de website.

Blokarten

Ook wel strandzeilen genoemd. Een must do! Vlieg over het strand met de wind in je zeilen. Onder begeleiding van het team van de Eventmaker heb zo de kneepjes van het vak onder de knie. Een echte aanrader voor grote groepen, maar individuen zijn ook meer dan welkom. De Eventmaker biedt nog tal van andere super leuke strandactiviteiten aan. Gegarandeerd fun!

Surfen

Het strand van IJmuiden is uitermate geschikt om te surfen. Mis deze kans niet! Ga kitesurfen of golfsurfen. Bij Makai en Hightide heb je de mogelijkheid om materiaal te huren. Of boek een les bij een van de ervaren instructeurs en wordt binnen mum van tijd een echte pro!

Bunkerroute

De Bunkerroute begint vanaf de Badweg in IJmuiden aan Zee; een 2,5 km lange wandeling die over een slingerend schelpenpad een indrukwekkend stuk historie in kaart brengt. In het kustgebied bevinden zich de zware geschuts- en vuurleidingsbunkers van kustbatterij Heerenduin en luchtdoelbatterij Olmen uit de Tweede Wereldoorlog. De route brengt een prachtig uitzicht over de duinen van IJmuiden aan Zee en IJmuiderslag. De bijzondere Bunkerroute brengt bezoekers langs alle indrukwekkende bunkers en eindigt bij het Bunkermuseum.

Bunker museum

Het Bunker Museum IJmuiden ligt verscholen in een hoek van de oorspronkelijke Kust Artillerie positie Heerenduinen. Vanuit deze positie werd de IJmuidense havenmonding verdedigd en daarmee ook de toegang tot de haven van Amsterdam.
Het museum bestaat uit 6 grotendeels ondergrondse bunkers. In deze bunkers kijk je je ogen uit naar de enorme collectie die staat opgesteld. Deze variëert van een Duitse veldfles tot een tweepersoons duikboot.

Het Bunkermuseum is een openluchtmuseum, met vijf expositiebunkers. Regelmatig worden er rondleidingen georganiseerd, zowel binnen als buiten. Voor meer informatie, kijk op de website van het museum: www.bunkermuseum.nl.

Fort eiland IJmuiden

Ga op excursie naar het  Forteiland IJmuiden. Dit is een verdedigingswerk uit de 19e eeuw en een Unesco-werelderfgoed. In de Tweede Wereldoorlog was het een onderdeel van de Atlantikwall. Ervaren gidsen leiden je graag rond in dit imposante bouwwerk op de vermelde publieksdagen. Eén zondag per maand en in het hoog seizoen ook één woensdag per maand geopend. Let op, er kan niet gepind worden op het eiland

IJmuider Zee- en Havenmuseum

Een uitje voor jong en oud. Kinderen zullen zich niet vervelen. Er zijn verschillende speurtochten uitgezet en je mag (bijna) overal in- en aankomen, Het IJmuider Zee- en Havenmuseum toont de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden, visserij en maritieme activiteiten zoals sleepvaart, reddings- en Loodswezen en industrie in en rondom IJmuiden. Reserveren is verplicht dit kan gemakkelijk op de website.

SHIP

Ben je nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Wil je meer weten over het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden? En heb je interesse in de ontwikkelingen in innovatie en duurzaamheid bij de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan naar SHIP, het Sluis Haven Informatie Punt in IJmuiden. Hier laten ze de aanpak en ontwikkelingen van de sluisbouw zien en vertellen ze over wonen, werken, leren en recreëren in de regio.

Nova Zembla

Naast Basecamp, grenzend aan het Kennemermeer ligt paviljoen Nova Zembla. De klimtoren valt niet te missen en het uitzicht is onbetaalbaar. Dit is de ideale plek voor jouw evenement. Of je nu op zoek bent naar een locatie om te vergaderen, te feesten of te volleyballen. Combineer een activiteit met een van Basecamps Tiny Offices, het recept voor een onvergetelijke ervaring.

Activiteiten iets verder weg

Sauna Ridderrode

Sauna Ridderrode is een wellnesswereld vol verhalen. Verscholen in de bosrijke duinen van Santpoort-Zuid, naast de ruïne van kasteel Brederode. Geïnspireerd door legendes uit alle windstreken. Stap in de wereld van ridders en Romeinen. Wandel van de Middellandse Zee naar het hoge noorden. Laat je verbazen in iedere ruimte. Ontdek het marmeren Caldarium en de mystieke kruidentempel. Koel af in de ijskoude iglo en verwarm jezelf daarna weer in de ingegraven Maa-sauna.

Golfen

Golf in de duinen bij Zandvoort op golfbaan The Dunes. Een leuke uitdagende baan met uitstekend personeel en waanzinnig lekker eten. Golfbaan The Dunes is een typische linkscourse (de enige openbare in Nederland) midden in het Zandvoortse duingebied. Het is een baan met relatief grote hoogteverschillen met afslagen naar beneden en naar boven. Er zijn enkele blinde holes en de hindernissen bestaan uit water, diepe potbunkers, flinke duinglooiingen en soms onverbiddelijke rough. En dan is er de wind die de baan van dag tot dag steeds weer anders maakt. Kortom, het is een zeer gevarieerde baan waar elke golfer, beginner of lage handicapper, zeker een uitdaging vindt.

De ruïne van Brederode

Bij Santpoort, tussen IJmuiden en Bloemendaal, ligt deze imposante ruïne van het kasteel van Brederode. Zeker een bezoekje waard. Naast de mogelijkheid tot een rondleiding zijn er ook verschillende tentoonstellingen en worden er tal van activiteiten georganiseerd. Kijk op de website voor actuele informatie.

Recreatiegebied Spaarnwoude

Tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam vind je de recreatiegebieden van Spaarnwoude. Het is een oase van groen waar je van alles kunt beleven. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen door de veenweidegebieden, klimmen, skiën en paintballen. In de Groene Weelde ligt de Big Spotters Hill, deze piramidevormige heuvel met fantastisch uitzicht over de Haarlemmermeer is populair voor een stevige heuveltraining. ‘s Zomers zijn de gebieden het perfecte decor voor festivals en bij Informatieboerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen.

Wake up to the sound of the sea?Spend the night in one of our unique Tiny Houses.