EcoCabins exploitant Campsite afbeelding

EcoCabins exploitant Campsite

EcoCabins heeft een overeenkomst gesloten met Kondor Wessels voor de exploitatie van Basecamp in de komende 5 jaar. Erling Siebesma / EcoCabins: “Met groot enthousiasme gaan we dit avontuur tegemoet. Niet alleen kunnen bezoekers nu ook daadwerkelijk de nieuwe woonvormen beleven, maar ook is dit de plek voor duurzame experimenten en een kans om een ‘Eco-village’ te ontwikkelen met zelfvoorzienende huisjes.”

 

Uitbreiding van Basecamp

In de komende weken zullen de eerste drie EcoCabins op Basecamp geplaatst worden. Dit bovenop de zeven huisjes van andere producenten die er nu al staan. Basecamp zal in het komende jaar groeien tot 20 huisjes van verschillend formaat. Ook zal er door EcoCabins een unit geplaatst worden die dienst gaat doen als kantoor en receptie.

Duurzaamheid, energietransitie, circulaire economie, nieuwe woonvormen en in de natuur zijn staan centraal op Basecamp. Daaronder zijn experimenten en onderzoek met verschillende vormen van energieopslag, in eerste instantie met opslag in waterstofgas. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Twente, die naast een team Green Team Waterstofauto nu een Green Team Wonen is gestart. Naar verwachting zal medio volgend jaar een ‘waterstofhuisje’ op Basecamp staan en zal bij de officiële opening op 29 september een ‘waterstofauto' aanwezig zijn.

Daarnaast staat er in oktober een speciale uitzending van ‘Next Level’ bij RTL Z met FabCityNature en EcoCabins op het programma, daarover later meer.

terug